Overgangsordning – et moderne lønsystems håndtering af den
Dato: sep 23. 2019
af: Mads Olsen
Lønadministration
Overgangsordning – et moderne lønsystems håndtering af den

Den nye ferielov begynder 1. september næste år og vi er netop startet op på overgangsordningen. Som en del af overgangen til den nye ferielov, så bliver ens feriepenge (optjent i perioden 01.09.2019 til 31.08.2020) indefrosset i en helt ny fond, der får navnet ”Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler”. De penge får man udbetalt, når man engang forlader arbejdsmarkedet.

I medierne bliver der skrevet meget om de konsekvenser det kan have for medarbejderen, som i en periode måske skal være opmærksom på at planlægge ferien på en anden måde – end man er vant til. Men vigtigt at holde fast ved, at ingen bliver “snydt” – ferien er bare, i en periode indtil den nye ferielov starter op, fordelt på en lidt anden måde.

Men hvad betyder den nye ferielov egentlig for alle de lønbogholdere, der hver måned sørger for, at alle medarbejdere får korrekt løn til tiden.

Udover at der har været rigtig mange ting, man som lønbogholder har skulle og fortsat skal sætte sig ind i omkring den nye ferielov – det gælder selvfølgelig selve lovgivningen, de nye regler omkring indberetning til e-indkomst osv. – så er der også rigtig mange der skulle tage stilling til og selv har skulle foretage en lang række tilretninger i deres lønsystem. 

Med rigtig mange lønsystemer, har man selv skulle lave rettelser og ser det som helt naturligt, at man skal ind og “rode i opsætningen”. Men hvorfor egentlig det?

Med den moderne teknologi, cloud baserede løsninger, og rivende udvikling, er det på sin plads at kræve mere automation og funktionalitet, som bruger. Vi har alle vores kernekompetencer, og det skal vi blive ved med at opretholde for at kunne holde fokus på og udvikle os indenfor sit felt. Systemmæssige ændringer skal kunne laves fra central hånd, så det er tilpasset til nye regelsæt, og man som bruger kun skal tænke på at lære de nye funktionaliteter.  

I Zenegy gør vi meget ud af, at det skal være så nemt som muligt at lave løn, uden at tænke på den grundlæggende opsætning i systemet. Mange af vores kunder er blevet positivt overrasket over, at de ikke skal lave tilretninger i systemet i forbindelse med overgangsordningen, da det hele er gjort klar til dem. 

Vi sørger blandt andet for at lave automatiske indberetninger til e-indkomst, have et overskueligt saldooverblik over medarbejderens optjente, opbrugte og indefrosset ferie, laver et automatisk split af ferietillæg ud over standard grænser, nem korrektion af feriesaldi i tilfælde af fejl og meget andet. Se det fulde overblik over funktioner her. 

Sådan skal det blive ved med at være, så man som lønbogholder fortsat kan fokusere på at lave korrekt løn til tiden, så enkelt og effektivt som muligt.

Vil du modtage artikler og nyheder direkte i din indbakke?