Ferietillæg 2022
Dato: apr 28. 2022
af: Line Nielsen
Zenegy
Ferietillæg 2022

Få styr på ferietillægget:

Hvad er ferietillæg?
Ferietillæg blev i sin tid indført for at udligne forskellen mellem funktionærer, der er ansat med løn under ferie og timeansatte, der får 12,5% i feriepenge. Ferietillægget skal altså ses som en slags ekstra gode, til medarbejdere der er ansat med løn under ferie. Ferietillægget beregnes som minimum 1% af medarbejderens ferieberettiget løn. Den 1% er fastsat i ferieloven og ferietillægget kan derfor aldrig udgøre mindre end 1%.

I nogle tilfælde kan medarbejdere have krav på mere end 1% i ferietillæg. Dette kan ske gennem overenskomsten eller ved en individuel aftale.

Hvem modtager ferietillæg?
Alle lønmodtagere med ret til løn under ferie har krav på, at få udbetalt et ferietillæg.

Medarbejdere med ret til løn under ferie, optjener også 12,5% i feriepenge, som først udbetales forholdsmæssigt med evt. restferie, ved medarbejderens fratrædelse.

Hvornår skal ferietillæg udbetales?
Der er 2 måder at udbetale ferietillæg på:

1. Ferietillæg kan udbetales fast 2 gange årligt; i maj og august.

I maj udbetales ferietillægget for perioden 1. september – 31. maj. I august udbetales ferietillægget for perioden 1. juni – 31. august.

2. Ferietillægget kan også udbetales i forbindelse med medarbejderens ferieafholdelse. I dette tilfælde beregner man det optjente ferietillæg og udbetaler den andel, der svarer til medarbejderens planlagte ferie.

Hvad sker der med ferietillægget hvis en medarbejder fratræder:
Hvis I udbetaler ferietillæg i forbindelse med medarbejderens ferieafholdelse, vil det ferietillæg medarbejderens har krav på, være udbetalt og der vil ikke ske udbetaling af yderligere ferietillæg i forbindelse med fratrædelsen.

Udbetaler i ferietillæg 2 gange årligt, skal I være særligt opmærksomme når en medarbejder fratræder. Hvis medarbejderen fratræder inden ferietillægget er fuldt udbetalt, afregnes ferietillægget for de feriedage som medarbejderens har afholdt, siden sidst I udbetalte ferietillæg.

Eksempel:

En medarbejder stopper og har afholdt 5 ud af 8 optjente feriedage. Her skal virksomheden udbetale ferietillæg for de 5 dage medarbejderen allerede har afholdt. Der afregnes ikke ferietillæg for de 3 optjente dage, da disse afregnes med 12,5% i feriegodtgørelse i forbindelse med fratrædelsen.

Ferietillæg i Zenegy:
I Zenegy benyttes muligheden for at udbetale ferietillæg 2 gange årligt som standard, altså i maj og august.

Du kan også vælge at udbetale ferietillæg ved afholdelsen af ferien, ved at aktivere funktionen ‘aktiver løbende udbetaling af ferietillæg ved afholdelse af ferie’, hvorefter systemet beregner og udbetaler ferietillægget automatisk.

Så bliver det ikke nemmere at have styr på ferietillægget!

Se hvordan du udbetaler ferietillæg i Zenegy her.


Vil du modtage artikler og nyheder direkte i din indbakke?