Overførsel eller udbetaling af 5. ferieuge

Kategori:

Dato:


Den 5. ferieuge

Den 5. ferieuge i ferieloven giver mulighed for både udbetaling eller overførsel af de feriedage, som medarbejderen ikke når at afholde inden for den 16 måneder lange afholdelses-periode. 
Zenegy har en udvidet løsning i forhold til administration af 5. ferieuge, samt evt. feriehindring. 

 

Udbetaling af 5. ferieuge

Udbetalingen af den 5. ferieuge kan tidligst ske i januar og senest i marts. I Zenegy er marts sat som standard udbetalingsmåned, med mindre andet bliver tilvalgt på virksomhedsprofilen. 

 

Overførsel af 5. ferieuge

Overførsel af 5. ferieuge registreres digitalt i Zenegy. Du åbner blot op for muligheden i virksomhedsopsætningen, og vælger alle eller enkelte medarbejdere, der skal have mulighed for at registrere overførsel af feriedage til næste ferieperiode. Registreringen sendes til godkendelse hos den nærmeste leder, og dermed har begge parter en aftale om overførsel af feriedage, der er blevet anmodet og godkendt digitalt. 

Nemt og overskueligt, både for virksomhed og medarbejder. 

Medarbejderen har en aktuel saldo oversigt over overførte dage, feriehindring, samt dage i aktuelt og sidste ferieår på lønsedlen og i medarbejder app. Er der tale om feriehindring, ex ved barsel, kan det ligeledes lægges ind i systemet. 

Se også vores video der forklarer den 5. ferieuge.