Firmabil

Kategori:

Dato:


Vores firmabil modul gør det nemt, at beregne beskatningsgrundlaget for firmabiler. Den nye løsning til firmabiler henter automatisk oplysninger fra Motorregistret og beregner beskatningsgrundlaget på månedsbasis.

Firmabil modulet laver både beregninger på almindelige brændselsdrevne biler og elbiler, hvormed udgifter til anskaffelse og installation af ladeboks indgår i beskatningsgrundlage. Firmabil modulet er opdateret jf. de nye beskatningsregler for firmabiler fra den 1. juli 2021 og ligeledes er modulet sat op til at håndtere beregning af firmabiler over 3 år, da der gælder andre beregningsregler for disse firmabiler. 

Registrer firmabilen (under Moduler > Firmabil), ved at indtaste bilens registreringsnummer. Systemet henter automatisk en række oplysninger fra Motorregistret, og den ansvarlige udfylder de resterende manglende informationer. Her vælger virksomheden også hvem bilen skal tildeles og i hvilken periode bilen skal være til rådighed.

Når alt er oprettet, vil virksomheden med det samme få et beregningsgrundlag pba. de indtastede informationer. Bilen vil fremgå af medarbejderens profil som en personalegode og beskatningsgrundlaget, samt evt. egenbetaling vil blive medregnet automatisk i lønkørslen på medarbejderen. 

Læs mere om firmabilmodul.