Lønkørsel for B-indkomst

Med Zenegy's mulighed for B-lønkørsel har du mulighed for at udbetale og indberette B-indkomst til fx freelancere i ét enkelt flow.

Trin 1 - Profil

Under Lønkørsel kan du vælge B-indkomst (honorarløn) til personer, som ikke er omfattet af A-indkomst.

Hvis du allerede har oprettet en medarbejderprofil, kan du nøjes med at indtaste CPR-nummer, hvorefter resten af informationerne udfyldes. Hvis ikke, skal du udfylde Navn, E-mail, Adresse, Postnummer, By, Telefonnummer samt Udbetalers P-nummer under Profil.

Du skal også udfylde Bank- og udbetalingsinformation som indeholder Reg.nr., Kontonummer og Dispositionsdato (hvornår penge udbetales).

Hvis pengene allerede er udbetalt til medarbejderen kan du klikke på Sæt kryds her, hvis beløbet allerede er udbetalt

Hvis du gerne vil genne profilen til næste gang, kan du klikke på Sæt kryds her.

Klik Fortsæt, for at gå til trin 2.

Trin 2 - Udbetaling

Når alle felter er udfyldt klikkes Fortsæt for at komme til udbetaling.

Under Udbetaling oprettes de enkelte udbetalinger. I Beskriv udbetaling kan betalingen navngives. Under Valg udbetalingstype kan vælges B-indkomst (honorar) - Bidragspligtigt (honorar der skal betales AM-bidrag af), B-indkomst (honorar) - Bidragsfrit (honorar, der ikke skal betales AM-bidrag af) eller Udlæg (refundering af udgifter, der ikke beskattes).

I Indsæt beløb skrives det beløb, der skal udbetales.

Hvis der skal oprettes flere udbetalinger på samme person, kan der oprettes en ny udbetaling ved at klikke på Opret ny udbetaling.

Klik Fortsæt, for at gå til trin 3.

Trin 3. Kontrol

Når alle felter er udfyldt klikkes Fortsæt for at komme til Kontrol. Her tjekker Zenegy for fejl og advarsler på baggrund af registreringerne for at fange eventuelle ændringer inden lønkørslen.

Klik Fortsæt, for at gå til trin 4.

Trin 4. Afslut

Når alle registreringer er korrekte klikker du på Fortsæt for at komme til Afslut.

Herefter skal du bekræfte lønkørslen med to-faktor-verifikation, inden du kan klikke på Fortsæt og gennemføre lønkørslen endeligt.

Kan man lave B-indkomst i lønsedler for mere end én medarbejder?

Det er kun muligt at lave en B-indkomst på én person per B-indkomstlønkørsel.

Kan systemet indberette B-indkomst (honorarløn) automatisk til SKAT?

Som virksomhed har man pligt til at indbrette udbetalinger af B-indkomst til SKAT. Det hjælper Zenegy dig med, så det sker helt automatisk, når du kører lønnen.