Hvordan ændrer jeg løntype på en medarbejder?

For at ændre løntypen på en medarbejder er det nødvendigt, at medarbejderen først står som Fratrådt. Du kan læse mere om at fratræde en medarbejder her.

Når medarbejderen er fratrådt, vil vedkommende fremgå under fratrådte medarbejdere i medarbejderoversigten, som du kan tilgå ved at klikke på Medarbejdere og derefter benytte dropdown-menuen Medarbejderstatus og vælge Fratrådte.

På den liste der kommer op, går du ind på den pågældende medarbejder, og her vil du blive mødt af en knap øverst til højre, der hedder Genaktiver. Du bliver nu mødt af en boks som giver dig 3 ting at tage stilling til.

Type definerer, om du ønsker, at medarbejderen skal genaktiveres som medarbejder eller konsulent. Når det er løntypen du ønsker at ændre med genaktiveringen, skal denne stå til Medarbejder.

Løntype definerer, om vedkommende skal være funktionær, timelønnet eller en af de andre løntyper. Her skal du være opmærksom på at vælge den løntype som du ønsker, at medarbejderen skal være fremadrettet.

Nulstil saldo vil som udgangspunkt være sat til aktiv, og det betyder, at saldiene fra medarbejderens tidligere ansættelse vil blive nulstillet. Vi anbefaler, at du lader denne stå som aktiv i alle tilfælde. Skal medarbejderen så have saldi med på ny ansættelse, kan disse tilføjes på medarbejderen efterfølgende.

Klik på Gem, når felterne er udfyldt, så er din medarbejder genaktiveret, og kan bruges med den nye løntype.